ROOSENDAALS   BIERGILDE  Activiteiten

Om ons verder in de achtergronden van het bier te verdiepen, om andere bierliefhebbers te voorzien van extra informatie of om gewoon een gezellige dag weg te hebben, treed het Roosendaals Biergilde geregeld naar buiten om zich te presenteren. Op deze pagina staan een paar voorbeeld activiteiten die de vereniging in de afgelopen jaren heeft gedaan of gehouden.


Roosendaals Bockbierfestival;

Sinds de oprichting van het Roosendaals Biergilde zijn wij ieder jaar de organisatoren van het Roosendaals Bokbierfestival.

Dit bokbierfestival vind plaats op de tweede zaterdag van Oktober. (www.roosendaalsbockbierfestival.nl)

HapStap;

Om ook niet-leden (en soms ook niet-bierliefhebbers) toch voor te lichten over alle lekker bieren die er eventueel verkrijgbaar zijn, deden wij afgelopen jaren mee aan het HapStap festival in Roosendaal. Tijdens dit culinaire festijn op de markt laten de horecaondernemers de bezoekers proeven van wat ze allemaal koken in hun keukens. De nadruk ligt dus op het eten, maar wij vonden dat ook bier een onlosmakelijk onderdeel is van het culinaire genieten.
.

Proeverij voor Bedrijven, vriendengroepen en cafés;

Ook worden wij regelmatig gevraagd om proeverijen te organiseren voor uiteenlopende groepen. In de afgelopen jaren hebben we al flink wat proeverijen verzorgd.

Wilt u meer informatie over deze proeverijen? (Klik hier).

RBG Uitjes;

Een keer per jaar organseren een aantal leden ons RBG Uitje en via deze uitjes kunnen wij ons verder in de achtergronden van het bier verdiepen en wat eigenlijk nog belangrijk is om gewoon een gezellige dag weg te hebben.
.

Lustrums;

In de afgelopen jaren hebben wij al een aantal lustrums (5 jarig, 10 jarig en 12,5 jarig bestaan) mogen vieren. Ook deze werden door een aantal leden georganiseerd.


Oeznen Toer;

In de begin jaren gingen wij geregeld met een bierclub uit Kortrijk en O.B.E.R. uit Essen mee op Oeznen Toer in het West Vlaamse landschap.
.

Brouwersavond;

Omdat binnen de vereniging het aantal brouwers is gestegen, wordt er sinds een aantal jaren op een vrijdagavond in november een avond gehouden waar onze amateurbrouwers hun bieren kunnen presenteren.